Mario Planter


Indoor-outdoor plantenbak gemaakt van stevig en duurzaam geëxpandeerd kurk

Verfraai je plantenesthetiek

Verfraai je
plantenesthetiek

Gebaseerd op het concept van een nieuwe eenvoud en vernoemd naar de gedurfde, grote groene buizen in de wereldberoemde Mario Bros games - brengt de Mario Planter duurzaamheid, strak design en veelzijdigheid samen. Een eenvoudige, elegante geometrische vorm is geïnspireerd op en gemaakt van geëxpandeerd kurk, voordat hij handmatig in vorm wordt gesneden. Haal de natuur naar binnen met de zachte en uitnodigende tinten van warm kurk, die prachtig contrasteren met de weelderige groene kleur van elke plant die de Mario Planter zijn thuis noemt.  


Plaats hem binnen of buiten en geniet van de geluidsabsorberende eigenschappen van de lichtgewicht uitzetbare kurkstructuur van de Mario Planter, waardoor hij een uitstekende kandidaat is om de natuur binnen te brengen in levendige kantoorruimtes. De Mario Planter is verkrijgbaar in verschillende maten voor kleine planten, grotere planten en bomen en past dankzij zijn eenvoudige ontwerp in elk decor, ontwerp of kleurenschema. 

Een natuurvriendelijk alternatief

Mario Planters zijn echt anders omdat ze volledig gemaakt zijn van geëxpandeerde kurkblokken, ook wel bekend als 'gerookte kurk'.


We maken Mario Planters van bijproducten van de kurkindustrie, met behulp van kurkschors van de bovenste takken van de kurkeik. Door de kurkkorrels met stoom te verhitten, zetten ze uit en binden ze zich op natuurlijke wijze, dus er worden geen chemicaliën of schadelijke stoffen gebruikt in het bindingsproces. Het resultaat is een volledig natuurlijk product zonder afval, met natuurlijke akoestische en geluiddempende eigenschappen.


Door de natuurlijke en groene eigenschappen zijn Mario Planters veilig voor omgevingen met huisdieren en kleine kinderen, maar ook voor kantoorruimtes. Plaats een planter in een levenloze hoek van een kantoor om het tot leven te brengen en comfort en levendigheid toe te voegen.

Een natuurvriendelijk alternatief
Modellen

 -


Materials


Geëxpandeerd kurk

Wat is geëxpandeerde kurk?


De Mario Planters zijn volledig gemaakt van geëxpandeerde kurkblokken, ook wel gerookte kurk genoemd. Geëxpandeerde kurk is in zekere zin zelf een bijproduct van de traditionele kurkindustrie. Geëxpandeerde kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkboom die van te slechte kwaliteit is om te worden gebruikt voor de productie van wijnkurken. Het wordt gemaakt van de kurkschors van de bovenste takken van de kurkeik. Deze schors wordt normaal gesproken achtergelaten omdat hij te dun of te onsamenhangend is om te gebruiken in traditionele kurkproducten. Vervolgens worden er kurkkorrels van gemaakt die met stoom worden verhit, waardoor ze uitzetten en de suberine, de hars in de kurk, wordt geactiveerd die ze op natuurlijke wijze samenbindt tot grote blokken. Er hoeft dus geen bindmateriaal te worden toegevoegd om geëxpandeerde kurk te produceren. Dankzij de open cellen heeft geëxpandeerde kurk uitstekende akoestische eigenschappen. -


Contact us