Mario Pouf


Zitpoef voor binnen en buiten gemaakt van stevig en duurzaam geëxpandeerd kurk

Duurzaam, comfortabel en stijlvol

Duurzaam, comfortabel en stijlvol

Maak kennis van de Mario Pouf - een concept dat eco-bewust leven in harmonie brengt met comfort, stijl en moeiteloze eenvoud. De Mario Pouf is geïnspireerd op de logica en lijnen van de Mario plantenbakken en heeft een grote afgeronde rand aan de bovenkant voor comfort en een uitnodigende esthetiek. Combineer met de Mario Plantenbak en andere Greenmood ontwerpen om een flexibele en mooie zithoek te creëren op kantoor of thuis. 


De Mario Pouf is een veelzijdige toevoeging aan elke kamer. Het kan een voetensteun, extra zitplaats of een functionele bijzettafel worden. De natuurlijke kurktextuur en aardetinten van onze meubelen voegen een vleugje verfijning toe en brengen de natuurlijke wereld naar je interieur, waardoor ze naadloos passen bij elke stijl, kleur of kamer.

Een planeet-positieve keuze

De Mario Pouf is gemaakt van 100% natuurlijk kurk en getuigt van duurzaam leven. Kurk voor onze meubelen wordt geoogst van de bast van eikenbomen - een proces dat de boom niet schaadt, waardoor deze kan hergroeien en nog meer CO2 kan opnemen, wat helpt om klimaatverandering te voorkomen. 


Het kurk extractieproces is duurzaam, met een minimale impact op het milieu. Kurk en geëxpandeerde kurk zijn volledig biologisch afbreekbaar en kunnen worden gerecycled in verschillende producten, waardoor hun levenscyclus wordt verlengd en afval wordt verminderd. Door te kiezen voor de Mario Pouf maak je een milieuvriendelijke zitkeuze die bijdraagt aan een groenere planeet. De kurkindustrie steunt ook lokale plattelandsgemeenschappen en economieën in regio's waar kurkeiken worden gecultiveerd.

Een planeet-positieve keuze
Dimensies

 -


Materialen


Geëxpandeerd kurk

Wat is geëxpandeerde kurk?


De Mario Poufs zijn volledig gemaakt van geëxpandeerde kurkblokken, ook wel gerookte kurk genoemd. Geëxpandeerde kurk is in zekere zin zelf een bijproduct van de traditionele kurkindustrie. Geëxpandeerde kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkboom die van te slechte kwaliteit is om te worden gebruikt voor de productie van wijnkurken. Het wordt gemaakt van de kurkschors van de bovenste takken van de kurkeik. Deze schors wordt normaal gesproken achtergelaten omdat hij te dun of te onsamenhangend is om te gebruiken in traditionele kurkproducten. Vervolgens worden er kurkkorrels van gemaakt die met stoom worden verhit, waardoor ze uitzetten en de suberine, de hars in de kurk, wordt geactiveerd die ze op natuurlijke wijze samenbindt tot grote blokken. Er hoeft dus geen bindmateriaal te worden toegevoegd om geëxpandeerde kurk te produceren. Dankzij de open cellen heeft geëxpandeerde kurk uitstekende akoestische eigenschappen. -


Contact us