Terra Planter


Indoor-outdoor plantenbak gemaakt van stevig en duurzaam geëxpandeerd kurk

Een kantooroase

Een kantooroase

De Terra Planter is de perfecte balans tussen functioneel design en natuurlijke elegantie. Deze stijlvolle plantenbak is gemaakt van natuurlijk kurk en is zowel praktisch als esthetisch. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende maten om aan te passen aan je ruimte en kan worden gebruikt om bureauruimten, kantoorplattegronden en meer creatief af te bakenen.


Verfraai je werkruimte en breng de rust van groene planten en de natuur in je kantooromgeving. Dankzij de veelzijdige afmetingen van Terra kun je experimenteren met verschillende plantencombinaties om een boeiend en verleidelijk element te creëren.

Gebruik de
energie van plante

We gebruiken geëxpandeerde kurk als het belangrijkste materiaal voor onze plantenbakken en kantoormeubelen. We gebruiken natuurlijke kurk omdat het een opmerkelijke duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht heeft en een groenere en duurzamere keuze is omdat de kurk op natuurlijke wijze wordt vervaardigd uit een bijproduct van de kurkindustrie.


Kurk is hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en duurzaam, en biedt subtiele warme tinten aan elke kamer of ruimte, wat een charmant contrast vormt met de levendige groene kleur van de planten die in de plantenbak worden gebruikt. Terra Planters zijn gemakkelijk op te potten en vereisen geen onderhoud. Ze geven je een vleugje natuur om je te helpen gezondere, rustigere en meer uitnodigende werkruimtes te creëren. De plantenbak biedt ook gemakkelijke toegang voor het oppotten en verpotten indien nodig.

Gebruik deenergie van plante
Modellen

 -


Materialen


Geëxpandeerd kurk

Wat is geëxpandeerde kurk?


De Terra Planters zijn volledig gemaakt van geëxpandeerde kurkblokken, ook wel gerookte kurk genoemd. Geëxpandeerde kurk is in zekere zin zelf een bijproduct van de traditionele kurkindustrie. Geëxpandeerde kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkboom die van te slechte kwaliteit is om te worden gebruikt voor de productie van wijnkurken. Het wordt gemaakt van de kurkschors van de bovenste takken van de kurkeik. Deze schors wordt normaal gesproken achtergelaten omdat hij te dun of te onsamenhangend is om te gebruiken in traditionele kurkproducten. Vervolgens worden er kurkkorrels van gemaakt die met stoom worden verhit, waardoor ze uitzetten en de suberine, de hars in de kurk, wordt geactiveerd die ze op natuurlijke wijze samenbindt tot grote blokken. Er hoeft dus geen bindmateriaal te worden toegevoegd om geëxpandeerde kurk te produceren. Dankzij de open cellen heeft geëxpandeerde kurk uitstekende akoestische eigenschappen.


 -


Contact us