Voor de shape-shifters en natuurfluisteraars

Voor de shape-shifters en natuurfluisteraars

"Sillon", wat groef betekent in het Engels, is een modulair kurkpaneel waarmee je een grote kurkwand kunt maken, net zoals je dat met tegels zou doen. De logica komt voort uit de wil om een patroon voor een kurkpaneel te maken dat kan worden vermenigvuldigd terwijl de naden moeilijk te zien zijn en het oorspronkelijke kleine patroon moeilijk op te merken is. 


Door het paneel aan zijn vier verschillende kanten te draaien, kan een grote verscheidenheid aan combinaties en grotere patronen worden gecreëerd, waardoor ze architecten meer flexibiliteit en vrijheid geven om iets uniekere 3D-wanden te creëren met standaardpanelen. De kenmerkende textuur en patronen die worden gecreëerd door Sillon kurkpanelen kunnen visueel belang en een uniek focuspunt toevoegen aan een kamer, waardoor de energie verschuift en een rustiger flow ontstaat.


Stilte en sereniteit

Onze hoogwaardige, ethisch geoogste kurk staat bekend om zijn uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Het helpt om lawaai en echo's te dempen en creëert een meer ontspannen woon- en werkomgeving. Wij kunnen je adviseren over hoe je Sillon het beste kunt gebruiken voor geluidsdemping in een ruimte. 


Het biofiele ontwerp van Sillon helpt je om een uniek stuk te creëren, terwijl de aardetinten en natuurlijke textuur een ruimte uitnodigender en aangenamer maken om binnen te komen. Kurk is ook onderhoudsarm, hypoallergeen en bestand tegen schimmel, meeldauw en ongedierte, waardoor het een gezondere keuze is voor interieurontwerp, met een warme textuur en kleur die elke ruimte een uitnodigend gevoel geeft en doet denken aan de natuur.


Stilte en sereniteit
Dimensies


   Akoestiek

Onze Sillon biedt onmiskenbare geluiddempende kwaliteiten die zijn getest volgens ISO 11654:1997 door een gecertificeerd laboratorium in Nederland. Klasse D NRC 0,3.

Samen bieden we je de best mogelijke akoestische oplossing voor jouw ruimte.


   Gebruiksvoorwaarden

Omdat het een 100% natuurlijk materiaal is, is elke kurktegel absoluut uniek. Er kunnen lichte kleur- en dikteverschillen optreden. Na de installatie kunnen er op sommige plaatsen verbindingspunten zichtbaar zijn.

  • Alleen binnenshuis gebruiken
  • Vermijd nabijheid van water- en warmtebronnen


Kleuropties

Kurkkleuren

Een duurzame keuze

Een duurzame keuze

Kurk is een zeer milieuvriendelijke decoratieve optie en is een volledig hernieuwbaar product dat gemakkelijk kan worden gerecycled. In tegenstelling tot andere bomen worden kurkeiken niet omgehakt tijdens het oogsten. In plaats daarvan wordt alleen de schors voorzichtig verwijderd, waardoor de boom in leven blijft en zijn schors kan vernieuwen. Kurk kan elke 9-12 jaar handmatig van een boom worden geoogst. Onze panelen zijn verkrijgbaar in twee verschillende tinten om ze zo natuurgetrouw mogelijk te maken, als afspiegeling van de verschillende houtnerven die beschikbaar zijn van verschillende soorten boomschors. 


Het oogsten van kurk is duurzaam en milieuverantwoord. Bomen worden niet beschadigd of verstoord tijdens het proces. Kurkeikbossen spelen een cruciale rol in koolstofvastlegging en helpen klimaatverandering tegen te gaan.
Contact us