Terra Pouf


Zitpoef voor binnen en buiten gemaakt van stevig en duurzaam geëxpandeerd kurk

Een tijdloos design

Een tijdloos design

Maak kennis van een duurzame en eco-bewuste toevoeging aan je werkruimte die stijl, comfort en verantwoordelijkheid voor het milieu moeiteloos combineert. De veelzijdige Terra Pouf is gemaakt van geëxpandeerd kurk en biedt direct een comfortabele en milieuvriendelijke zitplaats die overal in uw kantoorgebouw kan worden geplaatst.


Laat je betoveren door de natuurlijke, warme kurktextuur en het authentieke ontwerp van de Terra Pouf. Hij kan gecombineerd worden met elke kamer- of decoratiestijl en heeft meerdere gebruiksmogelijkheden als tafel, poef of zitmeubel. Het eenvoudige ronde ontwerp nodigt uit tot rust, ontspanning en een moment van bezinning.

Eco-luxe wonen

Als hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar materiaal wordt de kurk voor de Terra Pouf geoogst zonder schade te berokkenen aan de kurkeik. Door de Terra Pouf te kiezen en te introduceren in je kantoor of thuis, draag je bij aan het behoud van vitale ecosystemen en verminder je je ecologische voetafdruk. Onze poefcollectie is gemaakt van restschors van de kurkindustrie, waardoor milieuvervuiling wordt voorkomen.


Kurkmeubels, de belichaming van duurzaam leven, zijn licht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het is gemakkelijk verplaatsbaar en past zich aan je veranderende behoeften aan, terwijl het van nature hypoallergeen en brandvertragend blijft en een slanke, stijlvolle toevoeging is aan elke kamer.

Eco-luxe wonen
Modellen

 -


Materialen


Geëxpandeerd kurk

Wat is geëxpandeerde kurk?


De Terra Poufs zijn volledig gemaakt van geëxpandeerde kurkblokken, ook wel gerookte kurk genoemd. Geëxpandeerde kurk is in zekere zin zelf een bijproduct van de traditionele kurkindustrie. Geëxpandeerde kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkboom die van te slechte kwaliteit is om te worden gebruikt voor de productie van wijnkurken. Het wordt gemaakt van de kurkschors van de bovenste takken van de kurkeik. Deze schors wordt normaal gesproken achtergelaten omdat hij te dun of te onsamenhangend is om te gebruiken in traditionele kurkproducten. Vervolgens worden er kurkkorrels van gemaakt die met stoom worden verhit, waardoor ze uitzetten en de suberine, de hars in de kurk, wordt geactiveerd die ze op natuurlijke wijze samenbindt tot grote blokken. Er hoeft dus geen bindmateriaal te worden toegevoegd om geëxpandeerde kurk te produceren. Dankzij de open cellen heeft geëxpandeerde kurk uitstekende akoestische eigenschappen. -


Contact us